Czysty luksus.Noże Midori, robione ręcznie z 67-warstwowej japońskiej stali damasceńskiej VG-10, stanowią szczyt perfekcji. Stal jest starannie skuwana i zawijana, tworząc niezwykle piękne ostrze o wyjątkowej jakości. Nóż ten musi poradzić sobie z porcjowaniem surowego a także duszonego, smażonego czy pieczonego mięsa. Żeby uzyskać plastry jednakowej bądź porównywalnej grubości, do surowego mięsa używamy specjalnego noża nazywanego nożem do filetowania: ma sztywne lub średnio sztywne ostrze i jest dobrze wyważony. Nóż do plastrowania mięsa pieczonego/duszonego/smażonego ma klingę cieńszą ale równie ostrą. MIDORI Nóż do mięsa to model sprzedawany w drewnianym pudełku, doskonale więc nadaje się na prezent. Japońska stal damasceńska czyni zeń przedmiot naprawdę wysokiej jakości: to atrybut szefa kuchni na lata. Teraz już śmiało możesz serwować najbardziej wyszukane dania mięsne. Materiał stal V10 W skład zestawu wchodzą: 1 nóż do mięsa, opakowanie pudełko drewniane, instrukcja użytkowania Gwarancja
Parametry:
Materiał:
13/0 (DAMASCUS)